مقدمهای بر کاربرد دیگ بخار در صنعت لاستیک سازی
وظیفه هر دیگ بخاری از نوع صنعتی، تامین گرمایش مورد نیاز سیستمهای مختلف میباشد. مهمترین مشخصه دیگهای بخار صنعتی، حجم زیاد مخزن داخلی، دیوارههای ضخیم و عمر مفید بسیار بیشتر در مقایسه با دیگهای بخار مصارف خانگی میباشد. یکی از مهمترین کاربردهای دیگ بخار ، استفاده از آن در صنعت لاستیک سازی میباشد. بر همین اساس، قصد داریم در این مطلب به بررسی کاربرد دیگ بخار در صنعت لاستیک سازی بپردازیم. لازم به ذکر است که صنعت لاستیک از نظر اقتصاد هر کشور، صنعت مهمی است! این صنعت، محصولات ضروری لاستیکی جهت مصارف خانگی و مصارف صنعتی را تولید و بازار عرضه میکند. مهمترین حوزههای کاربرد محصولات لاستیکی را میتوان به شرح زیر ارائه داد:
- حوزه مصارف خانگی
- حوزه پزشکی
- صنایع معدن
- حمل و نقل (تایر)
- صنعت ساخت و ساز
- صنعت الکترونیک و ….
جهت کسب اطلاع دقیق از کاربرد دیگ بخار در صنعت لاستیک سازی ، تماس با مشاورین این مجموعه خالی از لطف نخواهد بود!
استفاده از دیگهای بخار در صنعت لاستیک
در صنایع لاستیک سازی، فرایند پخت، یکی از مهمترین ارکان تولید لاستیک است. پخت، فرآیندی است که در آن عمل شیمیایی یا فیزیکی برای پیوند سختتر و پایدارتر مواد انجام میشود. در این صنعت، فرایند عمل آوری محصول به عنوان ولکانیزه شناخته می شود و به منظور ولکانیزاسیون، استفاده از بویلرهای بخار در صنعت لاستیک بسیار حائز اهمیت است.
همانطور که میدانیم تایر و لاستیکها مهمترین بخش از وسایل نقلیه محسوب میشوند. زیرا در تمام قسمت های خودرو، این تایرها هستند که در تماس مستقیم با زمین میباشند. برای تامین استحکام و سختی مناسب تایرها، فرآیند ولکانیزاسیون انجام میشود. ولکانیزاسیون فرآیندی است که در آن، لاستیک طبیعی با گوگرد گرم میشود تا دوام و خواص مکانیکی لازم را به دست آورد. این ماده که از طریق ولکانیزاسیون به دست میآید چسبندگی کمتری دارد.
در ولکانیزاسیون ابتدا اختلاط لاستیک طبیعی با گوگرد و افزودنیهای دیگر مانند فعال کننده، نرم کنندهها، شتاب دهندهها، رنگدانه های رنگی و مواد کف کننده و غیره انجام میشود. در این مرحله، پیوند متقابل مواد آهسته شروع میشود. اما اگر در حین اختلاط، عمل ولکانیزه شدن انجام شود، این کار موجب ایجاد ترکهایی میشود. بنابراین باید به خاطر داشت که ولکانیزاسیون در حین اختلاط شروع نمیشود.
قبل از گرم کردن، لازم است لاستیک را شکل دهید. پس از شکل دادن، مخلوط تحت حرارت بخاری با دمای حدودا 200 درجه سانتیگراد گرم میشود، این حرارت موجب افزایش سرعت ولکانیزاسیون میشود. برای تامین بخار مورد نیاز برای ولکانیزاسیون، از دیگ بخار استفاده میشود. لازم به ذکر است که در ولکانیزاسیون ، بخار در تماس مستقیم با لاستیک بوده و در این فرایند، از بخار اشباع با فشار حدود 18 تا 24 بار استفاده میشود.
محصولات فرایند ولکانیزاسیون و نوع دیگ بخار مورد نیاز
برخی از محصولاتی که در آنها از لاستیک ولکانیزه استفاده میشود، به این شرح است:
- توپ هاکی
- مکندهها
- مهر و موم لاستیکی
- حلقههای لاستیکی
- پایههای موتور و بسیاری موارد دیگر
لازم به ذکر است که انواع دیگهای بخار مورد استفاده در صنعت لاستیک را میتوان به صورت زیر طبقه بندی کرد:
- دیگ بخار صفحهای
- دیگ بخار لوله آتش یا آب
- بویلر ترکیبی
دلایل استفاده از این بویلرها را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
- ذخیره انرژی
- گاز طبیعی، نفت دیزل، نفت سبک، گاز مایع
- راندمان احتراق بالا (92%)
علاوه بر این، دیگ بخار زغال سنگ یا زیست توده نیز از جمله دیگهای بخار پرکاربرد در صنعت لاستیک است. مهمترین علل استفاده از این دیگهای بخار به این شرح است:
- آب بندی پیشرفته دیگ
- سطح گرمایش بیشتر کوره
- افزایش شدت قوس پشت
فروش و کاربرد دیگ بخار در صنعت لاستیک سازی
در نهایت لازم به یادآوری است که در صورتی که جهت صنعت لاستیک خود نیازمند دیگ بخار میباشید. با مشاورین فروش این مجموعه تماس بگیرید. این مجموعه با عرضه و توزیع انواع مختلفی از دیگهای بخار توانسته است طیف متنوعی از نیازهای مشتریان را برطرف کرده و از این نظر اعتماد بسیاری را برای مجموعه خود به ارمغان آورد. همچنین در صورت نیاز به طرح هر گونه پرسشی در زمینه کاربرد دیگ بخار در صنعت لاستیک سازی ، کارشناسان بخش پشتیبانی به صورت تمام وقت آماده ارائه خدمات و مشاورههای لازم میباشند.